Anni Lehdon raportti kesätyöjaksosta Nokian Judossa

26.7.2023

Alla Anni Lehto kirjoittaa kokemuksestaan Nokian Judon kesätyöntekijänä. 

Kesäduuni OP:n piikkiin tarjosi tänäkin vuonna yhdistyksille mahdollisuuden palkata 15–17 -vuotiaita kesätöihin. Nokian Judo päätti hakea lahjoitusta kesätyöntekijän palkkaamiseksi, ja sai mahdollisuuden palkata työntekijän. Hain kyseistä tehtävää ja tulin valituksi. 

Saatuani tiedon tulleeni valituksi kävimme keskustelua työtehtävistä ja niiden aikataulusta. Oli mukavaa, kun sai tehdä töitä omalle seuralle jossa olen harrastanut judoa jo monen monta vuotta. Työtehtävien ja -aikojen sopiminen oli mukavan joustavaa tuttujen ihmisten kanssa, ja ne saatiinkin soviteltua muiden kesätöiden, treenien ja treenileirien mukaan.

Ensimmäinen työtehtäväni oli kiertää seuramme judolähettiläiden kanssa Nokian päiväkodeissa pitämässä päiväkotilaisille judo-tuokioita, tutustuttaen heitä lajiimme. Pidimme esimerkiksi alkulämmöksi hippaa, teimme ketteryysliikkeitä sekä annoimme lasten “heittää” meitä patjoille. Monen lapsen lempiasia käynneissämme olivatkin kyseiset kaadot sekä se, kun he saivat testata takkejamme sekä vöitämme. Muksujudo-koulutuksestani oli näissä käynneissä kyllä hyötyä. 4-vuotiaat olivat selkeästi vaikein ikäluokka pitää tuokioita, sillä moni oli hyvin ujoja sekä varautuneita. Eskari-ikäisillä sitten riittikin jo vauhtia, mutta heitä kyllä oikeastikin kiinnosti mitä tehtiin. Mielestäni käynnit sujuivat hyvin ja päiväkodin henkilökuntakin vaikutti kiinnostuneilta sekä tykkäsivät kun kävimme.

Kävin myös yksin pitämässä judo-tuokion yhdessä asumisyksikössä sekä tuoli-judoa hoivakodissa. Tuoli-judossa muun muassa “pyyhkäisimme” jaloilla sekä “horjutimme” käsillä. Jokaisessa paikassa vastaanotto oli hyvin positiivista, joka oli tietenkin todella mukavaa. Näissä käynti vaikutti selkeästi tuovan vaihtelua ja piristystä normaaliin arkeen. Asukkaat olivat myös hyvin kiinnostuneita judosta ja juttelimme esimerkiksi säännöistä. Japanin kieliset termit olivat kaikkien mielestä myös hilpeitä. 

Toinen työtehtäväni oli Nokian judon sosiaalisen median käyttö. Ei se somen käyttö ollut niin helppoa kuin luulin. Joka päivä kun esimerkiksi Nokian judon omalta leiriltä piti seuran IG-tilille julkaista, loppui luovuus jo ensimmäisen päivän julkaisua tehdessä kesken. Ainakin opin nyt miettimään mitä kaikkea siihen postauksen alle pitää kirjoittaa, kun piti asiaan kuuluvatkin hästägit laittaa oikein. Sisällöntuottaminen olikin minulle uusi juttu ja pääsinkin myös tekemään Nokian judolle oman Tiktok -tilin (@nokian.judo , käykää seuraamassa). 

Olen todella iloinen sekä kiitollinen mahdollisuudesta tehdä töitä omalle seuralle. Kesätyö meni todella nopeasti ohi. Kiitos tästä(kin) Nokian judo.

Anni Lehto 


Nokian Judo kiittää Annia reippaasta työotteesta ja panoksesta seuratyössä.