Eetu Ihanamäki viides EM-kilpailuissa

13.9.2021

Kuva: Jussi Paakkinen
Kuva: Jussi Paakkinen

Alle 81-kilon painoluokassa otellut Nokian Judon Eetu Ihanamäki eteni Luxemburgin EM-kilpailuissa pronssiotteluun, jossa kuitenkin Tsekin Adam Kopecky oli vahvempi.

Ensimmäiset kaksi otteluaan Ihanamäki voitti kukistaen Bosnia & Hertsegovinan Hasic Kerimin sidonnalla sekä tiukan jatkoaikakamppailun päätteeksi Slovakian Alex Barton  varoituksin. Aikaisemmin kahdessa European Cup –kilpailuissa Ihanamäki hävisi Bartolle mutta nyt onnistui kuittaamaan tappiot tärkeimmässä paikassa.

Kolmannessa ottelu vastaan asettui Georgian Giorgi Sharazadishvili. Ihanamäki oli edellisessä kohtaamisessa Prahassa ollut aseeton vahvaa georgialaista vastaan, nyt kamppailu oli tiukempi sen edetessä tasaisena jatkoajalle. Sharazadishvili oli kuitenkin vahvempi vieden voiton jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Georgialainen eteni semifinaaliin joten jatkomahdollisuus keräilyotteluiden kautta kohti pronssia avautui.

Kamppailussa pääsystä pronssiotteluun vastaan asettui Azerbaidzanin Eljan Hajiyev. Nokialainen onnistui ensin matalalla käsiheitolla 7 pisteen arvoisesti ja paketoi vastustajan sidontaan ottelun loppupuolella.

Pronssiottelusta Kopeckya vastaan tuli vaikea: Tsekki onnistui ottelun alkuvaiheessa uhrautumisheitossaan 7 pisteen arvoisesti ja hallitsi sen jälkeen ottelun kulkua tukahduttaen Ihanamäen painostusyritykset. Lopulta pronssiottelu päättyi Kopeckyn pitävään sidontaan ja nokialaisjudokan sijoitus oli viides.

-Tähän asti uran paras tulos. Otteliminen oli parempaa kuin kesällä, joten ihan tyytyväinen oon, vaikka mitali jäi nyt kolmatta kertaa putkeen yhden voiton päähän, analysoi Ihanamäki arvokisapäiväänsä.

EM-kilpailuihin osallistui judokoita 43 maasta. Ihanamäen sarjassa ottelijoita oli 31.

Syksyllä Puolustusvoimien Urheilukoulussa Santahaminassa asepalveluksensa aloittava Ihanamäki harjoittelee nykyään Helsingissä uudella Urhea-Kampuksella. Vuoden vaihteessa on vuorossa siirtyminen aikuisten ikäluokkaan ja uusien kehitysaskeleiden ottaminen kansainvälistä leiritystä lisäämällä.