Eetu Ihanamäki valittu EM-kilpailuihin

16.8.2021


Eetu Ihanamäki edustaa Suomea alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuissa 9. – 12.9 Luxemburgissa. Alle 81-kiloisissa otteleva Ihanamäki valittiin kilpailuihin sijoituttuaan kesän aikana viidenneksi Tsekin ja Italian European Cup -kilpailuissa. Nokialainen Ihanamäki on aiemmin otellut ikäluokan arvokisatatamilla 2019 ja 2020.

Luxemburgissa suomalaisväriä edustavat myös Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev ja Porin Fudoshinin Pihla Salonen.

Edellisvuotena yksittäisiä otteluvoittoja European Cup -tasolta saavuttanut Eetu on onnistunut harjoittelemaan nousujohteisesti korona-ajasta huolimatta, ja nyt saaliina oli jo useita otteluvoittoja ja eteneminen kahdesti mitaliotteluun. Kurssi on nousujohteinen: loukkaantumiset sekä sairastumiset on vältetty ja Eetu on pystynyt ylläpitämään kehittävää harjoitusrytmiä. 

Tsekin European Cupissa heinäkuussa kukistuivat Tsekin, Kazakstanin, Italian ja Georgian edustajat. Semifinaalissa Ihanamäki koki kuitenkin tappion toiselle georgialaiselle Giorgi Sherazadishvilille ja jatkoajalle edenneessä pronssiottelussa Slovakian Alex Bartolle.

-Sijoitukseen olen ihan tyytyväinen. Aiemmissa European Cup -turnauksissa otteluvoitot ovat jääneet yhteen. Oma taso on noussut, mutta vielä on paljon kehitettävää, arvioi Eetu kisapäiväänsä Tsekin turnauksen jälkeen.

Italian European Cupissa Eetu voitti ensimmäisen ottelunsa mutta koki tappion toisessa. Keräilyotteluissa saavutetun kolmen otteluvoiton kautta Ihanamäki eteni pronssiotteluun, jossa kuitenkin Belgian Jarne Duyck oli vahvempi. Tiukka pronssikamppailu eteni jälleen jatkoajalle ja Eetun hallinnassa kunnes oma virhe kostautui.

-Matsi oli jo kääntymässä itselle, joten olisi voinut ottaa hieman enemmän hallittuja riskejä mutta näin tällä kertaa, kertoi Eetu pronssiotteluaan Italiassa.

Tsekissä kilpailijoita oli 33 maasta ja kolmesta maanosasta, Italiassa maita oli 32. Ihanamäen painoluokassa ottelijoita on tyypillisesti noin 50.