Ihanamäelle kolmas Suomenmestaruus – Põltsam tuplamestariksi

4.3.2024

Nokian Judo esiintyi vahvasti Judon SM-kilpailuissa, kun Ideaparkin Bläk Boksissa oteltiin useiden eri kategorioiden mestaruuksista.

Eetu Ihanamäki otti kolmannen peräkkäisen aikuisten Suomenmestaruutensa alle 81-kilon painoluokassa. Alle 100-kiloisissa otellut Reigal Põltsam puolestaan ylsi todelliseen jymypaukkuun kuitatessaan kultaa paitsi alle 21-vuotiaissa myös aikuisten alle 100-kilon sarjassa.

Miesten Suomenmestaruus oli Põltsamille ensimmäinen. Ratkaisevassa ottelussa nokialainen kukisti sarjan ennakkosuosikin Mikkelin Juho Puumalaisen 10-0.

- Kisoista jäi tosi hyvät fiilikset. Tuplamestaruus tuntui hyvältä ja oli juuri se mihin pyrinkin. Kaikki mitä valmentajan kanssa oltiin käyty läpi tapahtui myös matolla ja ajatus kulki hyvin jokaisessa ottelussa, analysoi Põltsam kahteen mestaruuteen päättynyttä viikonloppuaan.

- Vahvaa ja viisasta ottelemista koko päivän, varsinkin kun vastassa oli kokenut Juho Puumalainen. Omat otteet aloituksista takasivat ettei vastustaja päässyt yllättämään ja se palkittiin komealla jatkoaikavoitolla, analysoi Nokian Judon valmentaja Tero Mustelin.

Ihanamäki eteni voittoon vakuuttavasti ja varmoin ottein. Finaalissa kukistui edellisvuoden tapaan Nummelan Judon Oskari Mäkinen. Japanista leiriltä viikko ennen kilpailuja palannut Ihanamäki lensi jo sunnuntaina Uzbekistaniin harjoittelemaan.

- Oli hieno otella SM-kisoissa, varsinkin kun oli iso nokialaisyleisö kannustamassa, kertoi Ihanamäki.

Aikuisten SM-kisoissa Nokian Judo teki historiansa parhaan tuloksen sijoittuen kahdella kultamitalillaan mitalitilastossa toiseksi Helsingin Meido-Kanin jälkeen.

Lauantaina tatamilla nähtiin Ihanamäen ja Põltsamin lisäksi alle 18-vuotiaissa hopeaa otellut Anni Lehto ja sunnuntaina veteraaneissa hopealle yltänyt Turkka Lehtonen. Kaiken päälle seurajoukkueiden mestaruuskilpailuissa Tampereen Judon joukkueessa mukana ollut Reigal Põltsam sai hopeamitalin kaulaansa.

- Vuoden ekat kisat ja oma kunto oli arvoitus. Ottelut sujuivat omia odotuksia paremmin ja sain omia yrityksiä tehtyä, Anni Lehto kertoi.

Turkka Lehtonen oli myös tyytyväinen kisapäiväänsä, vaikka mitalin väriksi jäikin hopea.

- Ensimmäisissä otteluissa sain hyviä suorituksia ja kilpailut lähtivät hyvin käyntiin. Finaaliin tiesin saavani edellisvuoden hopeamitalistista kovan vastuksen. Taistelin koko otteluajan mutta tällä kertaa ei kunto riittänyt kirkkaimpaan mitaliin. Sopivasti jäi hampaankoloon ensi vuoteen, totesi Lehtonen.