Eetu Ihanamäki voitti European Cupin

18.7.2022

Aikuisten Sveitsin European Cup oli nokialaisjudoka Eetu Ihanamäen näytös. Alle 81-kilon painoluokassa sunnuntaina otellut Ihanamäki kukisti kaikki vastustajansa Winterthurissa käydyssä kilpailussa, joka keräsi yhteen judokoita 24 maasta.

Kilpailu oli myös tärkeä osoitus, että tehty työ tuottaa tulosta ja vie oikeaan suuntaan sekä näyttö vuoden päätavoitetta,  alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuja varten.

- Valmistautuminen sujui hyvin, alkuviikko kotimaassa leirillä ja sieltä matkustus kilpailuihin, kertoi Ihanamäki.

Kesäkuussa Madridin European Openissa Ihanamäki voitti yhden ottelun ja sen jälkeen harjoitteli kansainvälisessä leirityksessä. Nyt Sveitisissä työn tulokset alkoivat näkyä. Suunta on oikea.

Ensimmäisessä ottelussa Ihanamäki kukisti isäntämaan Loic Gerosan 10-0, toisessa taipui Tsekin Robert Trojnar samoin lukemin.

- Kaksi ensimmäistä ottelua olivat aika varmoja ja helpohkoja. Kolmannessa piti tehdä enemmän töitä ja ajaa vastustajalle varoitustili täyteen jatkoajalla, Ihanamäki analysoi. Kolmas ottelu Sveitsin Aurelien Benforronia vastaan olikin tiukempi ratketen jatkoajalla väsymättömän nokialaisen painostukseen. Semifinaalissa puolestaan taipui jälleen sveitsiläinen, Michael Kistler, Ihanamäen 7 pisteen arvoiseen suoritukseen.

- Finaali oli päivän tiukin, arvioi Ihanamäki, italialaisella oli haastavat otteet joista oli vaikea päästä läpi.

Loppuotteluvastus Italian Darco Salvatore alkoi kuitenkin taipua kellon käydessä. Ihanamäen fysiikka ei pettänyt. Väsynyt Italialainen taipui varoitustilin täyttyessä lähes kahdeksan minuutin ottelun jälkeen. Maamme Laulu ei ole jokapäiväistä herkkua suomalaisjudokoille.

- Nyt alkaa valmistautuminen kohti lokakuun lopun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuja. Elokuussa ohjelmassa on kaksi pidempää leiriä Sloveniassa ja Espanjassa, Ihanamäki avasi seuraavia tavoitteita.