Eetu Ihanamäki 7. Itävallan Grand Prix -turnauksessa

28.5.2023

Eetu Ihanamäki sijoittui seitsemänneksi Itävallan Grand Prix -turnauksessa 26.5. Ensimmäiseen huipputason turnaukseen osallistununeen nokialaisjudokan suoritusta voi pitää onnistuneena avauksena kansainvälistä huippua tavoiteltaessa. Kilpailuihin osallistui olympiapaikkaa tavoittelevia urheilijoita viidestä maanosasta ja 72 maasta.

Eetu Ihanamäki vastasi Suomen joukkueen parhaasta sijoituksesta. Ensimmäisessä ottelussa Ihanamäki kukisti Puolan Damien Stepien ja seuraavassa Italian Tiziano Falconen. Neljännesvälierässä Eetu kärsi tappion Ukrainan Mykhailo  Svidrakille. Keräilyottelussa Ihanamäki ei edellisessä ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi kyennyt saamaan itsestään kaikkea irti ja koki tappion Georgian Zaur Dvalashvilille.

”Tavoitteena oli saada kaksi ottelijaamme mitaliotteluihin. Eetu osoitti olevansa hyvää tasoa ja olen siitä onnellinen. Varsinkin kun hän otteli ensimmäistä kertaa tällä tasolla sijoittuen 7. sijalle. Tämä lupaa hyvää hänelle jatkossa. Neljännesvälierässä hän sai pieniä vammoja ja tämä vaikeutti ottelemista normaalitasolla keräilyerässä.”, kommentoi päävälmentaja Rok Draksic (Judo.fi).

Ihanamäen harjoittelu jatkuu Sloveniassa leirillä. Kesäkuun loppupuolella ohjelmassa on Grand Slam sekä leiri Mongoliassa.