Eetu Ihanamäelle aikuisten Suomenmestaruus - nuorissa Reigal Põltsam ja Anni Lehto mitaleille

6.3.2023

Ideaparkin Bläk Boks toimi viikonloppuna areenana Judon Suomenmestaruuskilpailuille. Nokian Judoa edustivat aikuisten sarjassa edellisvuoden mestari Eetu Ihanamäki, aikuisissa ja alle 21-vuotiaissa otellut Reigal Põltsam sekä alle 18-vuotiaissa tytöissä Anni Lehto. Junnut myös urakoivat samaan aikaan keskusaukion Ideapark Shiaissa.

Alle 81-kiloisissa otellut Ihanamäki kesti ennakkosuosikin paineet ja eteni aikuisten Suomenmestariksi toisen kerran urallaan. 

Ihanamäki oli arvottu suoraan toiselle kierrokselle, jossa kukisti Harri Hakalan Helsingin Chikarasta ennen täyttä aikaa. Sama toistui semifinaalissa kun kukistui Tampereen Judon Juho Luoma.

Finaaliottelu oli yksi päivän odotetuimpia, sillä haastaja Helsingin Meidokanin Aku Laakkonen oli edennyt loppuotteluun Ihanamäen tapaan vakuuttavin ottein. Finaalissa Ihanamäki kykeni kuitenkin riisumaan helsinkiläisen vahvuuksistaan ja teki voittoon riittävän suorituksen hieman ennen otteluajan päättymistä. 

Alle 90-kiloisissa otellut Reigal Põltsam urakoi paitsi nuorten myös aikuisten kisoissa. Aikuisissa lauantaina kaksi otteluvoittoa napannut Põltsam oli jo hyvin lähellä mitalia, mutta sunnuntaina alle 21-vuotiaissa nuorissa saavutettu hopea korjasi edellispäivän pettymystä. Nokian Judon mitalisaaliin kolmeen varmisti pronssia taistellut Anni Lehto alle 18-vuotiaissa tytöissä.

Samaan aikaan Suomenmestaruuskilpailujen yhteydessä myös Ideaparkin keskusaukiolla kamppailtiin, kun pienemmille junnuille oli järjestetty Ideapark Shiai. Nokian Judolla oli tapahtumassa reipas joukkue: Severi Sarkalahti nappasi kultaa. Saara Mustelin, Jani Palu, Siiri Terno, Sakari Terno sekä Oliver Wallenstjerna hopeaa ja Maisa Vasala pronssia.