Anni Lehto ja Reigal Põltsam kamppailivat Pohjoismaiden mestaruuksista

18.5.2023

Reigal Põltsam otti hopeaa alle 21-vuotiaissa 90-kilon painoluokassa. Miehistä tuli otteluvoitto ja lisää kokemusta. 

Põltsam eteni vahvoilla esityksillään finaaliin alle 90-kilon painoluokassa. Suoraan toiselle kierrokselle arvottu nokialainen kukisti ensin Tanskan Buster Andersenin ja semifinaalissa Ruotsin Arvid Pagstedtin.

” Tanskalaisen heitin hienolla lonkkaheitolla ja ruotsalaisen voitin käsilukolla, mikä oli hienoa koska mattotilanteet eivät ole vahvuuteni ”, arvioi Põltsam päivän kulkua.

Finaalissa vastaan asettunut Norjan Rohil Noor osoittautui tällä kertaa paremmaksi tiukan ottelun ratketessa vasta viimeisillä sekunneilla nokialaisen virheeseen.

Nuorten sarjan lisäksi Põltsam otteli myös miehissä. Otteluvoitot jäivät yhteen vaikka mahdollisuuksia olisi ollut enempäänkin.

” Aikuisissa ei ihan ollut pää mukana, mutta hyvät yritykset kuitenkin kääntävät kokemuksen positiiviselle puolelle ”, Põltsam analysoi.

Alle 18-vuotiaissa tytöissä otellut Anni Lehto koki tappion kahdessa ottelussa. Toisessa voitto oli otettavissa mutta Ruotsin edustaja onnistui kääntämään ottelun itselleen kolmen minuutin kohdalla.

” Oli kiva edustaa Suomea ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen ottelu oli ihan hyvä, sain tehtyä asioita joita ollaan harjoiteltu. Toinen meni miten meni mutta kokonaisuutena reissu oli onnistunut ”, analysoi Lehto kilpailukokemustaan.