Seuran esittely

Ketteryys- ja koordinaatioliikkeet ovat osa alkulämmittelyä.
Joka harjoitus aloitetaan ja lopetetaan keskittymiseen.
Nokian Judon 10-vuotisjuhlissa luovutettiin viiri myös Tauna "Tane" Mattilalle. Tanen treenit Siurossa vaikuttivat paljon myös Otto ja Antti Favénin tekniikkaan.
Tetsuji Sato soittaa huilua Nokian Judon 10-vuotisjuhlissa. Tetsuji Sato on vetänyt usein treenejä Nokiallakin.
8-vuotias Anton näyttää miten roistot taltutetaan. Tässä näytöksessä Jami joutui koville Antonin otteissa.

Judoa voitiin harrastaa Nokialla ensimmäistä kertaa koululaisten iltapäiväkerhossa painimolskilla. Iltapäiväryhmien valtavan suosion vuoksi Nokialle päätettiin perustaa oma judoseura vuonna 2002. Kurssit täyttyivät välittömästi ja sen jälkeen judo on ollut Nokialla tasaisen suosittua. Nokian Judon jäsenmäärä on vakiintunut noin 150 - 200 jäseneen.

Nokian Judon valmennuksesta vastaava Otto Favén yhteistyössä veljensä Antti Favénin kanssa. Molemmat ovat harjoitelleet judoa yli 20 vuotta ja ovat keräneet kilpauransa aikana lukuisia SM-mitaleja. Tuorein on Antti Favénin mestaruus alle 90-kilon painoluokassa keväältä 2011, hopea vuodelta 2012 ja pronssi 2013.

Otto Favén on VAT-ammattivalmentaja ja toimii myös Judoliiton alle 18-vuotaiden maajoukkueen vastuuvalmentajana sekä Tampereen Urheiluakatemian valmentajana. Antti Favén on liikuntaneuvoja ja Personal Trainer.

Seuran puheenjohtaja Esko Favén aloitti judon harjoittelemisen Tampereella perinteisessä judoseurassa Fusegissa. Esko Favénin vuosikymmenten kokemus judosta ja tekniikoiden laaja tuntemus luo pohjan seuran opetuksen tasolle.

Nokian Judon harjoitusten vetämisestä vastaa myös joukko aktiivisia judossa pitkälle edenneitä aikuisia, joita ilman seuran toimintaa ei kyettäisi nykyisessä laajudessaan ylläpitämään. Nokian Judo järjestää kaksi kertaa vuodessa peruskurssin, harjoitukset kilpailijoille, sovellettua judoa sekä aina suosittua muksujudoa.

Nokian Judon jatkuvuutta edustaa lupaava junioriryhmä, joka pääsääntöisesti jo nyt viihtyy palkintopallilla kansallisissa kilpailuissa. Mainetta ovat niittäneet mm. Niko Kinnunen, Erica Nikkilä, Anton Kauranen sekä monet muut lupaavat juniorit.

Judo on kasvatusta

Nokian Judo on ottanut tavoitteekseen kehittää erityisesti judon kasvatuksellista puolta. Harjoituksissa olemme huomanneet, että hyvä kuri ja selvät säännöt ovat avainasemassa oppimisen kannalta.
Nämä ovat asioita joista nykypäivänä helposti lipsutaan. Ketään ei kiusata!

Nokian Judo on kilpaurheiluseura

Nokian Judon ensisijainen tavoite on kilpaileminen ja otteleminen. Kilpaileminen, eli Shiai, on judon ydin ja siihen myös henkinen kasvu judossa isolta osalta pohjautuu. Kilpaileminen on itsensä voittamista, voittoihin tähtäämistä ja tappioista oppimista.

Nokian Judo pyrkii tarjoamaan jokaiselle juniorille kaikki mahdolliset edellytykset edetä judossa huipulle. Tarpeen vaatiessa myöhemmällä iällä ohjataan mm. Tampereen Judon harjoituksiin.