Nokian Judolla tapahtumarikas viikko takana: kolme mitalia nuorten SM-kilpailuista ja Ihanamäelle otteluvoitto MM-tatamilla.

10.10.2021

Nokialaisjudokat kamppailivat menneen viikon aikana niin kotimaassa sekä kansainvälisillä tatameilla. Pieni seura onkin hämmästyttävän hyvin pystynyt viemään nuoria eteenpäin vuodesta toiseen – pandemiasta huolimatta.

Nokian Judo saavutti kolme mitalia nuorten SM-kilpailuista ja sijoittui mitalitilastossa seitsemänneksi 26 seuran joukossa.

- Kysyin puolitoista vuotta sitten Reigalilta, mikä hänen tavoitteensa on. Vastaus oli nuorten SM-mitali. Siitä ryhdyttiin tekemään harjoitussuunnitelmaa kohti vuoden 2021 SM-kilpailuja. Nyt kova harjoittelu palkittiin, kertoo Põltsamin valmentaja Tero Mustelin.

Reigal Põltsam nappasi 2.10 Porvoossa nuorten SM-hopeaa yli 81-kilon painoluokassa ja lisäksi pronssin ikäistään vanhempien, alle 21-vuotiaiden joukossa.

14-vuotias iloinen Judoka

Näin voisi kuvailla Anni Lehtoa, joka marssi rohkeasti haastamaan itseään vanhempia Porvoon SM-tatamilla. Tyypin 1 diabetesta sairastava Lehto ei mitaleille vielä yltänyt mutta jos asenteesta palkittaisiin sellaisen olisi Lehdolle voinut luovuttaa.

- Anni kiertää reippaasti leirejä ja tapahtumia, on osallistunut koulutuksiin ja on mukana harjoituksiakin nuoremmille vetämässä, reipas, iloinen judoka, kertoo Mustelin.

Ihanamäki uusi mestaruutensa ja matkusti MM-kilpailuihin

Eetu Ihanamäki saapui Porvoon SM-kilpailuihin suoraan Münchenista leiriltä ja uusi alle 21-vuotiaiden Suomenmestaruutensa. Kilpailupäivän jälkeen sunnuntaina alkoi jo matka Italiaan Olbiaan ikäluokan maailmanmestaruuskilpailuihin.

Ihanamäki otteli 8.10 perjantaina ja parannusta EM-kilpailujen tulokseen ei tullut: ensimmäisessä ottelussa kukistui belgialainen mutta toisessa tien jatkoon katkaisi Meksikon edustaja.

- Nyt alkaa tiivis harjoitusjakso arvokisojen jälkeen. Seuraavana vuonna Eetu siirtyy nuorista aikuisiin ja seuraava askel kehityksessä pitää ottaa. Harjoittelun ja kansainvälisen leirityksen kautta se onnistuu, arvioi Ihanamäen valmentaja Otto Favén.

Ihanamäki harjoittelee nykyään Helsingissä Urhean Olympiavalmennuskeskuksessa, jossa päivittäisharjoittelusta vastaa slovenialainen päävalmentaja Rok Draksic.

- Olosuhteet ovat Eetulla kunnossa ja edellytykset aikuisten kansainväliselle tasolle ovat olemassa. Ainut mitä vaaditaan on kova työnteko, Eetu tietää sen ja on siihen hyvin motivoitunut, arvioi Favén.

Puheenjohtaja kisatatamilla

Nokian Judon puheenjohtaja Tero Mustelin on ollut aktiivinen paitsi harjoituksia ohjaamassa myös kilpailuissa muuallakin kuin valmentajan pallilla. Mustelin osallistui lauantaina 9.10 Nummelassa järjestettyihin aikuisten SM-kilpailuihin. Mitaliotteluihin ei toisiin SM-kilpailuihinsa osallistunut Mustelin yltänyt.

- Ihan hyvää ottelemista, parin virheen vuoksi tuli tappio, arvioi Mustelin otteluaan Nummelassa.